Makale Nasıl Yazılır?

Özgün makale kopya içermeyen tamamen yazarın kendine özgü kullandığı kelimelerden oluşan yazıdır.  Size verilen başlıklardan herhangi birini seçerek o konu hakkında araştırma yapabilirsiniz. İnternet üzerinden araştırma yaparken orada gördüğünüz ifadeleri birebir yazdığınız anda bu kopya içeriğe dönüşür. 

.

Örneğin, öfke nedir? Başlıklı bir makale yazıyorsunuz. İnternette ''öfke, bireyin her türlü  olay ya da  duygusunu engelleyen durumdur. '' şeklinde tanımlama yapıldığını gördünüz. bu cümleyi birebir aynı şekilde yazıya döktüğünüz takdirde özgün bir içerik olmayacaktır. 

.

Öfke hakkına bu tanımın yerine cümleyi değiştirerek ''öfke, bir olay karşısında ya da bir duygu karşısında kişinin kontrolünü kaybettiği durumdur.'' şeklinde yazdığınızda özgün içerik oluşturmuş olacaksıız. 

.

Makale yazarken uyulması gereken kurallar 

Makale yazarken yazım hataları olmaması gerekir. Noktalama işaretlerine dikkat edilmesi gerekir. Çünkü yazılan makaleler çeşitli sitelerde yayınlandığı için kaliteli içerikler olması gerekir. Kaliteli yazılarda anlam bozukluğu, devrik cümle, mantık hatası olmaz. makale yazarken dikkat edilecek bazı hususlar;

▪️Paragrafa küçük harfle başlanmaz.

▪️Paragraf veya, ya da, ile gibi bağlaçlar ile başlamaz

▪️Makale yazımında devrik cümle olmamalı, yüklem cümlenin sonunda yer almalıdır.

▪️Nokta ile biten cümlenin sonrasında gelen kelime büyük harfle başlar

▪️Makale içerisinde anahtar kelime verilmiş ise anahtar kelime kalın (bold) yapılır.